Boiler vervangen

Professionele service door 123Klusdienst

Boiler vervangen

Een boiler is een essentieel onderdeel van uw huishouden en zorgt voor warm water voor bijvoorbeeld de douche of de keuken. Helaas gaat een boiler niet eindeloos mee, en kan het op den duur nodig zijn om deze te vervangen. Maar waar moet u op letten bij het vervangen van een boiler? En hoe gaat een boiler vervangen in zijn werk? 123Klusdienst geven we u graag advies en helpen we u snel bij het vervangen van uw boiler.

Wanneer moet u uw boiler vervangen?

Een boiler heeft een levensduur van ongeveer 10 tot 15 jaar. Wanneer u merkt dat uw boiler niet meer goed functioneert, bijvoorbeeld doordat er minder warm water uit de kraan komt, kan het nodig zijn om de boiler te vervangen. Ook kan het zijn dat er lekkages ontstaan. Het is dan belangrijk om snel actie te ondernemen om verdere schade te voorkomen.

Boiler vervangen

Hoe vervangt u een boiler?

Het vervangen van een boiler is geen eenvoudige klus. Allereerst moet de stroom en het water uitgeschakeld worden, en de waterleidingen moeten losgekoppeld worden. Daarna kan de oude boiler worden verwijderd en kan de nieuwe boiler worden geplaatst. Het is belangrijk dat de nieuwe boiler op de juiste manier wordt aangesloten en dat alles goed wordt vastgezet. De waterleidingen moeten worden aangesloten en het water moet worden bijgevuld en ontlucht. Een boiler vervangen is geen makkelijke klus. Het is daarom belangrijk om dit uit te besteden aan een ervaren professional. 

Waar moet u op letten bij het vervangen van een boiler?

Bij het vervangen van een boiler zijn er een aantal zaken waar u op kunt letten. Ten eerste is het belangrijk om de juiste grootte te kiezen. Als u een te kleine boiler kiest, heeft u niet genoeg warm water. Een te grote boiler is daarentegen duurder in aanschaf en verbruikt meer energie. Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar het vermogen van de boiler. Hoe hoger het vermogen, hoe sneller het water wordt opgewarmd. Als u bijvoorbeeld veel warm water gebruikt, is het beter om te kiezen voor een hoger vermogen. Tot slot is het belangrijk om te kijken naar het energielabel van de nieuwe boiler. Een energiezuinige boiler kan u veel geld besparen op uw energierekening.

Boiler verwisselen

Boiler, CV-ketel of combiketel?

Soms kan er verwarring zijn over het verschil tussen een boiler en een cv-ketel, maar dit is absoluut niet hetzelfde. Kort gezegd verzorgt een boiler het warme water uit de kraan, terwijl een cv-ketel het huis verwarmt. Als je zowel warm water nodig hebt voor de verwarming als voor de kraan, kun je ook kiezen voor een combiketel. Een combiketel kan zowel zorgen voor verwarming als voor warm water. Met een combiketel hoef je dus niet twee verschillende apparaten aan te schaffen, maar heb je alles in één. Hierdoor bespaar je niet alleen op kosten, maar ook op ruimte. Er zijn verschillende soorten combiketels beschikbaar, waaronder de HR-combiketel en de VR-ketel. De HR-ketel is hierbij de meest energiezuinige optie, maar wel iets duurder dan de VR-ketel.

Boiler vervangen: 123Klusdienst

Bent u toe aan een nieuwe boiler, of vertoont uw boiler storingen? Wij van 123Klusdienst helpen u graag bij het vervangen van uw boiler. Onze ervaren vakmannen zorgen ervoor dat uw nieuwe boiler op de juiste manier wordt aangesloten en dat u weer snel kunt genieten van warm water. Wij geven u graag advies over welke boiler of ketel het beste past bij uw situatie. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie en een vrijblijvende offerteaanvraag.

 

1. Meld uw klus!

Meld de klus aan via het formulier, en omschrijf duidelijk het probleem of de gewenste klus en/of upload foto’s.

2. Ontvang een prijsindicatie en tijdsplanning

Binnen 2 werkdagen ontvangt u een indicatie van de kosten en op welke termijn we voor u aan de slag kunnen.

3. Uw klus naar tevredenheid uitgevoerd

Uw klus wordt volgens afspraak uitgevoerd. Wij gaan voor 100% tevreden klanten!

Meld uw Klus

Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 300 MB.
    Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.